UniControls rozšiřuje spolupráci s PR agenturou Accedo i na Slovensku

Bratislava, 1. prosince 2016 – Public Relations agentura Accedo Slovakia Communications oznámila, že ji po zahájení spolupráce v ČR v září letošního roku pověřila řízením svých PR a komunikačních aktivit také na Slovensku skupina UniControls, významný hráč a mezinárodně uznávaný dodavatel řídicích systémů elektronických zařízení v oblastech železniční dopravy a průmyslového řízení. Spolupráce na slovenském trhu byla zahájena od listopadu 2016 a primárním úkolem agentury bude posilování povědomí o skupině UniControls a komunikační podpora odbornosti, inovačních řešení a produktů společnosti včetně kompletního zajištění vztahů s médii.

Komplexní řídicí a komunikační systémy skupiny UniControls používají zejména výrobci kolejových vozidel, železniční dopravci a průmyslové společnosti v České republice a na Slovensku i mimo ně. Mezi významné zákazníky v České republice patří ČD, Metro/DPHMP (vlakový dispečink všech tří tras pražského metra), SŽDC i energetické společnosti jako např. ČEZ (řídicí systém elektrárny Počerady). Na Slovensku jsou to např. eustream (automatizace tranzitní soustavy plynu na Slovensku) anebo Železničná spoločnosť Slovensko. Mezi nejvýznamnější zahraniční zákazníky patří např. japonská společnost Toyo Denki (dodávky nadřazeného řízení pro vozy metra v čínském Chengdu), čínská dopravní univerzita v Dalianu (metro v Číně, Turecku, Indii, Argentině a nově i v západoafrické Ghaně), francouzská společnost Alstom, státní dopravce ve Finsku a mnoho dalších. Společnost UniControls rovněž uvedla do provozu komplexní automatizaci tranzitu plynu na Slovensku pro eustream.

Společnost UniControls je také držitelem mnoha národních i mezinárodních ocenění. V loňském roce se probojovala až do finále v soutěži European Business Awards, kde bylo přihlášeno 24.000 firem z 33 evropských zemí a získala ocenění Ruban d'Honneur 2014/15, kterým byly oceněny ty nejdynamičtější firmy v Evropě s ohledem na jejich inovativní přístup, podnikatelský úspěch a etický postup v podnikání. S Informačním, rezervačním a diagnostickým multimediální systémem vhodným pro všechny typy osobní dopravy od městských až po dálkové spoje pod názvem UniTrack PIREDI v letošním roce získala inovační cenu ElA 2016 v kategorii Výroční cena za nejlepší inovační výrobek či proces v oblasti elektroniky a ICT.